От шоубизнеса в политиката – много известни българи вече се включиха в предизборната надпревара, поканени от партийните централи. Сред тях е и журналистът Иван Тенев, известен повече с творческия си псевдоним Агент Тенев.

Той влезе в гражданската листа на ВМРО.

„Съгласих се да се докосна до политиката заради поканата на ВМРО, защото в този парламент имаше много хора, които хич ги нямаше. ВМРО изпълни всичките си обещания“, каза Тенев относно участието в листите.

Той заяви, че харесва позициите на ВМРО за семейните ценности, защото семейството за него е много важно, макар да е „щастливо разведен от години“.

Според Тенев има доста трески за дялкане. „Ако стана депутат, ще работя за района, в който се кандидатирам. Ще се постарая да се говори на български език“, каза още Тенев. Той добави, че със закон това не може да се уреди, но с примери и въздействие където трябва – може.

„Заставам зад патриотизма, това най-много ме вълнува. България над всичко неслучайно е девизът на ВМРО, аз заставам зад нея“, коментира Тенев.

Въпреки това той не подкрепя една от основните идеи на ВМРО – да се въведе образователен ценз при гласуването. „Всеки има право на глас. Това, че не съм в листата не значи, че нямам собствено мнение“, каза Тенев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!