Пореден случай на хакерска измама. Банковата сметка на самотна майка от Ямбол беше източена до стотинка, когато се опитала да продаде старата количка на детето си. Изтеглени са всички спестявания от банковата й сметка, включително детските. 

Боряна Бонева е учител по испански език. В момента е в майчинство и отглежда сама детето си. За да си помогне, решила да продаде старата количка и пуснала обява в платформа за онлайн търговия. С нея се вързал купувач и предложил сделката да стане чрез голяма куриерска фирма.

„Първо той ми изпрати информация за тази фирма, че тя предлага тази услуга, после линка, който ми изпратиха, откъдето стана източването на парите, също беше с линк на тази куриерска фирма“, разказва Боряна.

„Имаше чат, в който се включи служител на фирмата и попитах мога ли да се доверя на тази услуга, за пръв път я ползвам, че се притеснявам защото давам лични данни, човекът отсреща ме увери, че за да верифицират моите данни“, продължава разказа си жената. 

Така, след няколко стъпки, жената видяла, че от личната й сметка са източени единствените й пари- близо 2000 лева. Парите са били и за лечение на детето ѝ.

„Парите от кръщенето на сина ми. Той ходи на контролни прегледи в София, само 150 лева ни е прегледа, там ми излизат парите от майчинството, от детските“, споделя Боряна. 

Надеждата на самотната майка е от банката да възстановят сумата. Служителите й казали, че откраднатите пари са прехвърлени в украинска банка. От полицията казаха за bTV, че работят по сигнала.