Сигнал за фекални води се изливат на южния плаж в бургаския квартал „Крайморие“. Възмутени зрители изпратиха клип до bTV, в който се вижда огромно количество мръсна вода да се излива през скалите директно в морето.

В сигнала твърдят, че водите са фекалии и това е видимо и осезаемо. Цветът на водата е променен, а вонята е непоносима, пише подателят.

Проверка на bTV установи, че сигнал е подаден и на зеления телефон на регионалната екоинспекция. Взети са проби.

"Все още не е дошъл резултатът от пробите", каза пред bTV Павел Маринов, директор на РИОСВ-Бургас.

„Проблемът не е нов за специалистите от РИОСВ. Фекалии се изливат епизодично, не е непрекъснато. Всеки път се съставя акт на оператора – ВиК Бургас“, коментира Маринов.

От ВиК Бургас отказаха коментар.

Областният управител на Бургас Стойко Танков обясни, че в района не може да бъде изградена пречиствателна станция и затова има проект, който предвижда отпадните води от кв. „Крайморие“ да бъдат заустени в бургаската пречиствателна станция.

"Засега проектът не може да стартира, защото не е решен въпросът с преминаването през защитена местност", уточни Танков.

Николай Димитров, концесионер на централния плаж в „Крайморие“, успокои, че проблем с водата на плажа няма, защото течението отнася замърсените води в обратна посока.