Продължава издирването на нападателя на възрастната жена в село Ценово, Русенско. Извършителят е разбил външната врата с ритник, след което е използвал шперц за вътрешната, която е била заключена. Той е пребил жената, за да й вземе сумата от 100 лева, след което я изнасилил и избягал. Съседите не са чули нищо и са потресени от случилото се.

Заради тежкото престъпление през целия ден в четвъртък селото бе блокирано от жандармерия и полиция. Според неофициална информация жертвата е познавала нападателя си. В селото имат различни версии.

Напрежението в селото продължава да е високо след безсънната нощ, която са прекарали жителите на селото, в което самотно живееща жена стана жертва на брутално посегателство. Хората признават, че са изплашени.

От кметството също не пожелаха да коментират тежкото престъпление заради разследването. А местните жители са притеснени.

До момента полицията и прокуратурата отказват информация по случая. Очаква се те да дадат изявление на по-късен етап от разследването.

Снимка: btvnovinite.bg

В четвъртък селото бе под блокада до 22:00 ч., а патрули на полицията и жандармерията продължават да обикалят улиците му и в момента.  

Няма официална информация да има заподозрян по случая. Няколко са версиите, по които полицията работи. Едната е, че става въпрос за млад мъж от село Раданово. Местните хора обаче не изключват нападателят да е от тяхното село. Свързват престъплението с известен рецидивист.

Органите на реда са иззели и записи от видеонаблюдението в селото. "На входните и изходните главни пътни артерии са поставени по две камери на вход и изход, където се води постоянен запис", казва Митко Макавеев от община Ценово.

Възрастната жена в момента е при сина си в Русе, който се грижи за нея. По неофициална информация тя е познавала нападателя си, а издирването му от полицията продължава.