Продължава издирването на началника на КАТ – Казанлък  Тодор Николов, който е в неизвестност от сряда, 12 декември. Полицията в Казанлък сформира оперативен щаб по неговото издирване.

Изчезналият началник на КАТ – Казанлък е имал здравословни проблеми и те са били причина за промяна на поведението му през последните седмици. Това стана ясно от думите на началника на районното управление на МВР в Казанлък Стойчо Крачолов.

Снимка: БГНЕС

„Казвал ми е, че е имал сърдечни проблеми и му предстоят по-сериозни прегледи и евентуално лечение, но нищо свързано със служебните му задължения”, подчерта Крачолов.

Към настоящия момент нямаме положителен резултат по отношение на издирвателните мероприятия, каза директорът на областната полиция в Стара Загора Георги Хаджиев.

От вчера полицаи от районното управление в Казанлък са обходили всички маршрути, за които има данни, че могат да бъдат посетени от Николов.  Ще бъдат проверени и всички камери на входовете и изходите на града.

Последната информация от шефа на КАТ – Казанлък е проведен разговор около 16:20 ч. вчера. Оттогава и трите му телефона са изключени.

Николов е обявен за издирване, включително автомобилът и служебното му оръжие.

„Силно се надявам, че не е станал жертва на престъпление”, каза Георги Хаджиев.

Снимка: btvnovinite.bg

От полицията са успели да засекат колата на Николов да отива към язовир Копринка, след което той се е върнал в къщата си в с. Бузовград. След това следите му се губят. Единственото, което е оставил пред дома си, са неговите ключове, които са висели на вратата и са намерени от сестра му. Вратата е била отворена.

Тодор Николов е в системата е от 2005 г., от 2-3 г. е началник на КАТ в Казанлък. До настоящия момент няма наложени дисциплинарни наказания.