Екипът на bTV отново ви направи съпричастни с гласуването в цялата страна със специалното изборно студио "Новият парламент: Избираме отново".

Как се случва подготовката на интерактивните студиа по време на изборната надпревара?

Над 16 часа ефир в изборния ден с поредица от специални студиа, живи включвания и уникални интерактивни графики. Зад тях стои работата на над 250 професионалисти от екипа на bTV. Те направиха възможно зрителите да проследят всяка минута от изборната надпревара.

„Изключително много хора са замесени в тази продукция - екипи от репортери, оператори, продуценти. Хора, които не се виждат, но създават съдържанието и разбира се - водещите, които са лицата на изборния ден по bTV“, каза Антон Хекимян, директор "Новини, актуални предавания и спорт".

„Това, с което ние може да се похвалим и този път, е, че показваме най-важното в деня – именно изборните резултати по нов начин, който аз наричам визуален спектакъл“, каза Веселина Петракиева, главен редактор "Новини".

„Екипът на bTV е мобилизирал наистина огромните си сили, за да може да отговори на очакванията на нашата аудитория, защото, както знаете bTV остава този лидер на информация и на доверие“, каза Искра Владимирова, главен редактор „Актуални предавания“.

От рано сутринта до след полунощ репортерите на bTV предаваха на живо от над 50 точки в България и по света. Топ анализатори бяха гости в 360-градусовите студиа.

„За мен винаги това да отразявам избори е страшен адреналин. Сценарият се променя, всичко се променя в крачка. Ти го следваш, добавяш много неща, пропускаш нещо, което вече е остаряло. Супер динамично е и това са моите води“, каза Жени Марчева, водещ в предаването "Тази събота и неделя".

В продължение на повече от осем часа пъстър спектър от гости бяха събеседници и на водещите Антон Хекимян, Цветанка Ризова и Светослав Иванов, а Мария Цънцарова потърси отговорите от изнесения сет пред Народното събрание.

„Ставаме свидетели на най-ключовите моменти в изборния ден, а всички наши зрители бяха гости и в това прекрасно наше студио тук, на жълтите павета, буквално на ръка разстояние от сградата на Народното събрание“, каза Мария Цънцарова.

Изборните резултати оживяха в истински визуален спектакъл както в студиото на bTV, така и под надписа "Съединението прави силата".

„С помощта на най-съвременните технологии представяме данните буквално тук, пред залата на парламента, с много графики и с числата, които са важни, за да се ориентираме в резултатите на вота“, каза водещият Денислав Борисов.  

„По много атрактивен и разбираем начин за зрителите поднасяме цялата важна информация, която те трябва да знаят в изборния ден“, каза водещата Лиляна Боянова.

„Ние получаваме числата и възможно най-бързо ги превръщаме в текстове и графични презентации, така че да ги покажем на зрителите, минути след като са дошли при нас“, каза Константин Караджов, зам.-главен редактор и продуцент „Новини“.

Зрителите и слушателите могат да проследят всички събития след изборния ден в платформите на bTV.