Сериалът "Съни Бийч" се завръща, а с него и ролята на Младен на Иво Аръков. За предизвикателствата и запазването на бургаския диалект той разказва пред Зейнеб Маджурова в "Тази сутрин". 

Хитовият комедиен сериал започва от 2 май по bTV и ще се излъчва от понеделник до сряда от 21 часа.

"Ако е забавно, е добре свършена работа", споделя актьорът, но уточнява, че ключът за добрата му роля е, че я изиграва сериозно. 

В образа на Младен му допада неговата наивност, защото "той е като дете и е необременен. Живее живота си в хармония с природата".

За ролята си Иво Аръков използва типичния за Източна България говор, който в миналото е трябвало да отстрани. 

Започвайки да учи в НАТФИЗ, често имал забавни случки по тази причина. През смях си спомня как в етюд в първи клас, в който държал бебе, казал "Туй не й мою", вместо "Това дете не е мое". По съвет на преподавателя си обаче, пази диалекта си и го използва "на правилното място и в правилното време". 

Ролята на Младен на Иво Аръков е емблематична, но, разбира се, не е единствена. В Истанбул актьорът снима в турски сериал, заедно с Къванч Татлъту. 

Започва с малка роля на полицай само за ден, но ангажиментът му се променя и за месец играе руски престъпник.

"Страхотна магия е!", споделя за снимките в Турция. 

В личен план Иво Аръков пътува много със своята приятелка. Разказва, че я е срещнал малко след началото на пандемията и са заедно от първата си среща.  

"Човек присъства в живота на друг с причина. Затова, когато се срещаме казваме - докато смъртта ни раздели. Винаги има раздяла, защото човек се ражда и умира сам. Но винаги има урок", споделя той философията си за живота и любовта.

Предстои му лято с актьорски вечери във Варна, Русе, Созопол, Бургас, Стара Загора и Добрич. 

Защо е седял по 6 часа прав на снимкiте на сериала "Ирония на съдбата" - четете в Ladyzone.bg.