Никога не сме имали договор с ДКК и ББР. Така проф. Иван Тодоров отговори на твърденията на ГЕРБ, че адвокатската му кантора е свързана с двете държавни дружества.

Той е и акционер в „Села Норма“. Бившите управляващи намекнаха и за изборни манипулации заради връзката с компанията, доставила машините за вота. 

„Изключително прост коментар. Никога не сме имали договор с ДКК и ББР. Никога не сме водили преговори, никога не сме участвали в процедури. Не познавам директорите им. Защо е този шум? Обяснявам си го с това, че „Сиела Норма“, с която съм свързан, проведе изключително успешно изборите – тя постави рекорд с 0,32% машини, излезли от строя при средно 2% за света“, каза Тодоров. 

Снимка: btvnovinite.bg

Според него така се търсят оправдания. Тодоров беше категоричен, че не познава Асен Василев и Кирил Петков. 

„Нямаме договор за правни услуги с ББР. Нека някой да ми го покаже! Ние не сме водили разговори с тях, дори не ги познавам. Нямам тесни приятелски отношения с политици“, добави той. 

Призна, че депутатът от „Продължаваме промяната“ Лена Бориславова е работила за кантората му, след като се е дипломирала, но от години не е при тях. Добави, че за тях са работили настоящи политици, но не ги спомена поименно.