Куче беше спасено и върнато на стопанина си с помощта на инспекторите от столичния Център за градска мобилност. Домашният любимец се качил сам на автобус и загубил. 

„В събота около 9 ч. сутринта се обади нашият пиар с питане за куче, което се е качило в автобус по 90-та линия от Бухово, посока към центъра. Обадих се на фирмата, която обслужва линията, издирихме телефона на водача Тодор Тодоров и с негово съдействие разбрахме къде е слязло кучето - на „Яна“, на центъра. Така насочихме собственика да търси кучето“, разказва главният диспечер в Центъра за градска мобилност Борислав Атанасов.

Снимка: btvnovinite.bg

За да разберат точно кой автобус да търсят, от Центъра за градска мобилност се ориентират по времето, по което Мориц е забелязан последно на спирката.

За успешната спасителна акция помага и водачът на автобуса: „Водачът си спомняше, че в неговия автобус е имало куче и даже каза, че на „Яна“ едно момче е извикало кучето и то е слязло с него. Преди това са се опитвали и други да свалят кучето, но то не е искало да тръгне с тях. Явно е било подплашило от нещо, но на този човек се е доверило“.

„И преди това сме получавали сигнали за изгубени кучета, но не са били точни сигнали и не сме могли да реагираме адекватно. Безспорно е късмет, че са се намерили!“, заявява главният диспечер.

Борислав Атанасов сподели и за други загубени неща, които са търсили с колегите му: „Звънят ни за всичко, като започнем от хора с деменция, след това продължим с изгубени вещи – телефони, компютри, багаж, за всичко.“

Всеки, който търси нещо загубено в автобус, може да се обади в Центъра за градска мобилност, а оттам призовават да носим маските си, когато сме в градския транспорт.