Световноизвестната певица Имани с концерт в София на 2 юни. Преди гостуването ѝ с нея разговаря Петя Дикова.

По собствените Ви думи, след последния си концерт в България, обикаляте света по турнета, ставате майка и преживявате бърнаут. Относно Вашето професионално прегаряне - как го уловихте и как се справихте с него?

Имани: Това е нещо, което се натрупва във времето. Започват здравословни проблеми или изключителна преумора, започваш по-често да се разболяваш. Идва ден, в който не можеш да станеш от леглото, всичко започва да ти е трудно. Тези умора и преумора се превръщат в депресия. И стигаш до момента, в който просто не искаш повече да вършиш тази работа. Затова и спрях, спрях да пея.

Как се възстановихте?

Имани: Дадох си сметка за всички неща, на които бях казвала „да“, а е трябвало да кажа „не“. Трябваше да бъда честна със себе си и да посетя различни лекари. Да се погрижа за ума и тялото си, да се погрижа и за бебето си. Тогава забременях и с второто си дете, нямах и много избор. Така че взех осъзнатото решение да се погрижа за себе си. И това е едно от най-сложните неща на този свят. Защото ако си почваш ти казват, че си мързелив. Ако кажеш „не“, ти казват, че си неблагодарен. Ако кажеш, че не можеш да продължаваш да правиш нещо, ти казват - значи не го искаш достатъчно.

Всички Ваши почитатели в България сме нетърпеливи да чуем новия Ви проект "Вуду чело". Наричате го "8 души". Какво ще видим?

Имани: Не едно виолончело, а цели осем и аз на сцената. Идеята беше да напишем театрално представление, в което имате една певица, която е като жрица, вуду, и тя разказва историята си с помощта на песните на други хора. Затова изпълнявам много кавъри. Не искам да издавам много. Надявам се, че публиката ще е любопитна да дойде и да види, защото това е много лично представление за мен и мисля, че то казва много повече за мен от което и да е шоу. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!