Родител на две деца обвини в своеволия Столичната РЗИ след затварянето на детска градина „Звездичка“ в кв. „Дружба“.

С bTV се свърза Денислав Димитров. За „Тази сутрин“ той обясни, че миналата събота се свързва с ръководството на детското заведение заради положителен случай в яслената група на малката му дъщеря.

Помолени са били да отидат в Столична РЗИ, за да я тестват, както и по-голямата му дъщеря, която е в друга група. Няколко часа по-късно служител на РЗИ се обажда и казва, че малката му дъщеря има положителен резултат за коронавирус. Тестът на другото момиче е отрицателен.

Оттам нататък са казали, че ще пристигнат в понеделник на адрес, за да тестват родителите. В деня обаче никой не идва – така и до днес.

„Не смятам, че в случай със семейство с доказан коронавирус ние трябва да ги търсим“, коментира той.

При положение, че двете деца са постоянно заедно - това го кара да мисли, че нещо не е наред. Освен това не са имали симптоми.

Решава да направи независими тестове. Вчера излизат отрицателни резултати. В момента цялото семейство е под карантина, като техни роднини, които са били в контакт с малката дъщеря, също са изолирани.

„Чувствам, че правата ми са нарушени. Не смятам, че е редно. Най-малкото от РЗИ могат да правят повторна проба, когато първата даде положителен резултат. Могат и да изпращат официални резултати на хората, които диагностицират като заразени“, обясни той.