„Стилът на ИТН е да атакуват и да държат такава риториката, но комуникацията в коалицията е добра“, заяви заместник-председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Калоян Икономов в „Тази сутрин“.

Както пример той даде добрите му отношения със Станислав Балабанов от ИТН, с когото заедно са били в Украйна.

По думите му „диспутите в коалицията са нещо хубаво“ и правят управлението още по-прозрачно.

Икономов каза, че на коалиционните съвети той е виждал представители на „Има акъв народ“, макар председателят на Народното събрание Никола Минчев да заяви, че от партията на Салви Трифонов не присъстват на тези заседания.

Що се отнася до твърдението на Слави Трифонов, че „Продължаваме промяната“ не работи за разобличаване на „модела на ГЕРБ“, Икономов заяви, че се опитват да спазват обещюанието си да разкриват по една далавера на бившите управляващи всеки ден, но никой не очаквал толкова кризи да сполетят държавата и те са в основния фокус сега.

„Целта не е да се направи лов на вещици и да хвърляме обвинения към хора“, заяви Икономов по повод на обвинението от ИТН, че в „Продължаваме промяната“ назначава бивши кадри на ГЕРБ в управлението.

По думите му водещо при назначенията е професионализма на служителите.

Икономов заяви, че са договорени 10 антиинфлационни мерки, но не потвърди дали нулевата ставка за хляба е сред тях и призова да се изчака брифингът, на който ще бъдат обявени.

Според него вдигането на пенсиите няма да „увеличи инфлацията на стероиди“.

2 млрд. лв. ще излязат инфлационните мерки, каза Икономов.

„Не можем да каже сега няма да вдигаме пенсиите, гладувайте, за да няма инфлация“, каза Икономов.

Вижте целия разговор във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!