Днес стартира кампанията "Дискусия в училище - Игра на Доверие", в която актрисата Яна Маринова ще бъде лектор, за да говори с тийнейджърите по темата за домашното насилие и агресията в училище.

"Важно е за мен самата да говоря с тийнейжърите, защото имам нужда да се обърна към себе си, когато съм била тийнейджърка и когато аз самата попаднах в ролята на жертва на насилие - както в домашна среда, така и в средата, която ме заобикаля в училище и извън него", каза Маринова.

"Винаги съм искала да говоря по темата и да разкрия какво ми се е случило, защото по този начин винаги се лекувам и някак си имам усещането, че казвам на едно малко Янче как да постъпи в дадената ситуация", допълни тя.

"Важно е да разкажа моята гледна точка и ако учениците желая, да споделя тяхната гледна точка - как се случва насилието и трудно ли е да се избавим и да избягаме", каза още актрисата.

"Идеята е да стане един откровен разговор. Кампанията "Дискусия в училище - Игра на Доверие" започва днес от Пловдив", каза Маринова.

Петте събития ще се проведат на живо с присъствието на ученици от държавни гимназии в пет български града - Пловдив, Бургас, Варна, Русе и София, ще бъдат директно излъчвани онлайн в стрийминг платформа. 

  • 12 април - Младежки център, Пловдив - 17 ч.
  • 13 април - АЕГ "Гео Милев", Бургас - 11:30 ч.
  • 14 април - Младежки дом, Варна - 14 ч.
  • 15 април - ПГО "Недка Иван Лазарова", Русе - 13 ч.
  • 18 април - 119 СУ "Академик Михаил Арнаудов", София - 14:30 ч.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!