Горски надзирател беше пребит в Гоцеделчевско. Той бил нападнат в гръб и е със счупен крак и множество рани по главата. Дафко Мърваков, който в момента е в болница, твърди, че е пребит от бракониер.

Това се е случило на 23 ноември вечерта, след като се е прибрал в с. Баничан.

Мърваков посочи името на Карамфил Славчев, който по думите му бракониерства постоянно.

Около 20 ч. потърпевшият е взел от ремонт моторна резачка в сервиз близо до дома си и тръгнал да се прибира. След няколко крачки обаче чул чупене на дърво.

Снимка: Ирина Жерева

„Продължих 1-2 метра, обърнах се и видях, че лицето се е засилило към мен с дървена греда. Вдигна гредата и замахна, аз вдигнах резачката да се предпазя и това ме спаси от първия удар. Завърза се борба между нас. Аз побягнах, но след 5-6 метра той ме застигна, удари ме отзад, паднах и бях ударен в крака. Загубих съзнание в един момент, не помня за колко време”, разказа потърпевшият.

„Казах си, че просто трябва да ставам, защото той ще ме убие. Той счупи резачката, след което вече от близката кръчма излезе кръчмарят, който дойде много изплашен”, допълни той. По думите му схватката е продължила 15 минути.

Мърваков уточни, че са чакали линейка, пристигнала и полиция, а извършителят по думите му си е тръгнал. По информация на bTV късно снощи побойникът е задържан. Жената на нападателя твърди, че горският надзирател лъже.

Според потърпевшия соченият за извършител на побоя нямал шофьорска книжка, а управлявал три автомобила.

Мърваков отбеляза също, че е получавал заплахи.

В момента случаят е предаден на прокуратурата.

Това обаче не е първият подобен с участието на Карамфил Славчев. Служители на ЮЗДП го хващали в бракониерство. При една от съвместните акции с полицията той посегнал на екополицай. Тогава свидетел е нападнатият сега надзирател.

При този случай Дафко Мърваков вади пистолет, стреля и улучва бракониера. Предполага, че побоят над него е следствие на отмъщение.