Големият пожар между старозагорските села Полски Градец и Мъдрец е под контрол. Целият периметър на пожара, който е около 20 км е овладян.

Остават няколко конфликтни точки, като се очаква пожарът да бъде локализиран към края на деня. По първоначални данни пламъците са преминали през над 20 хиляди декара смесена гора, треви и храсти. 

В хасковското село Владимирово живеят 15 души. Сред тях и Иванка Димитрова. Жената трудно сдържа сълзите си след преживения ужас.

Силните пориви на вятъра вчера вдигнаха пламъци с височина около 10 метра на пътя от Полски Градец към село Мъдрец и Владимирово. Огънят стигна на километър от къщите на хората. Спряха го с двойна просека.

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова обясни, че експертизите ще се произнесат как е възникнал пожара, но подчерта, че хората трябва да се замислят преди да си хвърлят фасовете на нерегламентирани места и до какво може да доведе това.

По случая най-вероятно ще работи и прокуратурата.

14 екипа пожарникари, горски и доброволци прокарват днес допълнителни просеки.  С тях ще опитат да "затворят" стихията и да попречат на пламъците да тръгнат отново.