Гняв и объркване у шофьорите заради ново кръгово кръстовище в Монтана. bTV показа клип, в който тир не успява да вземе завоя. Каква е причината и какви са решенията провери екип на „Тази сутрин”.

В индустриалната зона на Монтана може да се влезе през пет входа, но основният трафик е по улица "Индустриална".

Снимка: btvnovinite.bg

Непипана от 20 години, наскоро тя светва с нов асфалт, нови тротоари и ново кръгово кръстовище с идеята за по-безопасно и по-добре регулирано движение.

След появата на кръстовището обаче несигурността и неяснотата остават. След навлизане в него, например, доста от шофьорите спират. Твърдят, че липсват знаци.

Снимка: btvnovinite.bg

Кръстовището се оказва предизвикателство най-вече за водачите на тежкотоварни камиони.

"Кръстовището е проектирано така, че има една зона, през която би могло да се премине, ако водачът не може да се оправи по друг начин, без да нарушава каквото и да било правила и да понася някакви санкции за това”, обясни Камен Каменов, главен инженер на Община Монтана.

Снимка: btvnovinite.bg

Макар и пуснато в движение кръстовището, се оказва, че все още не е готово. Предстои монтирането на вертикална сигнализация и пътни знаци, а тежкотоварният трафик ще се облекчи и с отварянето на нов железопътен прелез.

"Не би трябвало след окончателното пускане в действие на това кръстовище и на цялата улица водачите да изпитват някакво неудобство или дискомфорт”, допълни инж. Каменов.

Снимка: btvnovinite.bg

Работата по новата организация на движение в индустриалната зона на Монтана трябва да приключи до дни. Дали с това дискомфортът ще изчезне - предстои да разберем.