bTV стартира нов бизнес портал. Сайтът Businessnovinite.bg събира на едно място всичко, което бизнес индустрията иска да знае - с достъпно съдържание за финансите, енергетиката, кредитирането, киберсигурността, недвижимите имоти, криптовалути и др.

Businessnonivite.bg е следваща стъпка от развитието на дигиталните проекти на bTV Media Group след старта и спортния портал btvsport.bg.

„В края на миналата година започнаха да се увеличават оборотите, с които да осъществим този проект. Той започна като идея в средата на лятото и днес вече можем да се поздравим с готов сайт и най-вече с интересно съдържание“, каза в „Тази сутрин“ Спас Стамболски, главен редактор на Businessnovinite.bg.

Сред статиите, които могат да бъдат намерени в сайта, са например за видовете криптовалути, които се използват най-много в България според официалната информация на НАП.

„Мнението на експерти е, че по-скоро българите държат тези криптовалути като инвестиция, актив, а не си пазаруват техника или дрехи“, коментира Стамболски.

Авторитетни колумнисти ще допълват съдържанието в рубриката „Мнение“ с експертните си коментари.

„Искам да благодаря на всеки един от тях. Ще започнем с имена като проф. Гарабед Минасян, доц. Емил Хърсев, Ясен Танев, Христо Ласков, Димитър Събев и Тихомир Тошев. Това са хора, които са изградили своето име през годините, познати експерти“, разказа още главният редактор на Businessnovinite.bg.

Според Спас Стамболски това, че сме консервативни по отношение на спестяванията и на това как харчим парите си е хубаво нещо.

„При нас хората ще намерят информация за това в каква посока е добре да насочат погледите си, но в никакъв случай не бихме искали да препоръчваме решения, които да бъдат взети от нашите читатели“, уточни той.

Темата за имотите също присъства на бизнес сайта. На него могат да бъдат намерени съвети на брокери как да си договорим по-изгоден наем.

„Надявам се тази тема да бъде интересна за читателите. Допитахме се до три агенции в момент, в който пазара на наеми отново се раздвижва след пандемията от коронавирус. Когато мерките бяха въведени, много хора напуснаха местата, където живеят, но сега постепенно се наблюдава процес, при който те се връщат“, коментира Спас Стамболски.