Баща на три деца получи подкрепата на "Бригада Нов дом", за да сбъдне мечтата на семейството си за уютен дом. Журналистът и продуцент Георги Тошев помогна в ремонта и преобразяването на дома и сподели какви са уроците от тази история в предаването "Тази сутрин".

"Когато се срещнах с това семейство, не очаквах нищо. Знаех, че това ще е тежък случай - част от нашата действителност. Очаквах тези деца да са аутсайдери. Но у тях нямаше никакво хленчене, никакво оплакване. У тези деца имаше особено достойнство. На тях не им харесваше как живеят, но не се срамуваха", разказа той.

В семейството бащата се бори с онкологично заболяване, а най-големият син вече работи, за да помага финансово.  

Георги Тошев вярва, че човек, който се бори с такива трудности в живота си, е успял да предаде и на децата си вярата, че ще се справят.  

"Удивително е да се види, че едни хора са толкова заедно. Тази заедност е вдъхновяващото нещо в историята", разказва той. 

Приема "Бригада нов дом" като важен проект за времето, в което живеем, а всеки член на екипа допълва картината на тази заедност.

"Животът на тези хора едва ли се е променил драстично. Но смятам, че този дом ги постави в нова среда, даде им спокойствието, от което имаха нужда, за да приемат превратностите на съдбата. Те се справят. Това е удивителната история на човешкия дух и достойнство", сподели още Георги Тошев.

"Пожелавам си да не влизам в домове, които предизвикват толкова гняв у мен", допълни той. 

Какви са били последните проекти, по които е работила актрисата Татяна Лолова, журналистът ще разкаже в "Преди обед" на 27 март. 

"Татяна Лолова остави освен голямо многоточие, защото си отиде, и точката на едни проекти, които ние чакаме. Да си чакан човек е отвъд таланта и успеха. Щедрият човек винаги ще бъде чакан", заключи той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!