Председателят на партията си избира екипа, с който да работи и Корнелия Нинова използва това право, заяви Георги Свиленски от БСП в предаването „Тази сутрин”.

Левицата изключи от ръководството си Валери Жаблянов, но пък увеличи броя на хората в Изпълнителното бюро на пленума си тази неделя. Седем нови членове ще има ръководството. Сред тях - Весела Лечева, Асен Гагаузов и именно Георги Свиленски. Бюрото ще е от 21 души. 

Решението за кадровите промени в Изпълнителното бюро на БСП са в резултат от Пленума на БСП. Трябваше да се случат промени в управлението на партията в Изпълнителното бюро, в политиките и хората, които ще ги провеждат, с оглед на предстоящите местни избори, посочи още новоизбраният член на Изпълнителното бюро на БСП.

Избирането си за член на Изпълнителното бюро на БСП Свиленски коментира така: „Това не е награда, а отговорност”.

След резултатите на партията на изборите за евродепутати, Георги Свиленски подаде оставка като председател на предизборния щаб. Оставката е акт на отговорност, когато си поел някакви ангажименти, но не си ги изпълнил, обясни той.

Повод за смяната на Валери Жаблянов бе липсата на екипност, не се е постарал достатъчно, за да подготви доклада за конгреса, за недобра работа на Комисията за програмно развитие на партията, третата причина е свързана с неговото отсъствието от заседанието на ПАСЕ, където са взети важни решения, обясни Свиленски.

Той посочи още, че на пленума са отхвърлени всички спекулации, че липсват финанси от касата на БСП. „Няма никакви проблеми. Касата не е пълна и не трябва да е. Със субсидията си БСП изпълнява определена дейност“, коментира Свиленски.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!