42-годишният вратар Георги Петков, който бе с основен принос за спечелената от отбора на "Славия" Купа на България, сподели в ексклузивно интервю за bTV, че е подарил медала на своята дъщеря.

Бившият играч на "Левски" бе с ключова заслуга за победата срещу "сините" след изпълнението на дузпи. В целия мач той парира общо три 11-метрови наказателни удара, но въпреки това сподели, че не се чувства герой.

"Не се чувствам герой. Герои са всички футболисти на "Славия" заради това, което направиха. Те са млади футболисти и заслужаваха този финал и тази купа", каза Петков за предаването "Тази сутрин".

"Всеки ни отписваше, защото казваха, че "Левски" е фаворит. Тогава по-лесно се играе, защото напрежението е в тях. При нас всичко беше спокойно и с малко късмет заслужено взехме купата."

"Абсолютно съм доволен, че "Славия" спечели тази купа. Да не забравяме, че съставът беше само от българи. Това е добре за футбола в страната, трябва да се дава път на тези момчета. Това е бъдещето. Не приемам, че трябва да идват някакви чужденци, да стоят по 1-2 години в даден отбор и след това да забравят отбора, в който са били. Затова адмирации за ръководството на "Славия", мисля, че по този път трябва да върви всеки един клуб - да се по-голям шанс на юношите."

Снимка: Lap.bg

Освен Петков, с важен принос за успеха на белите бе Георги Йомов, който вкара решителната дузпа. Полузащитникът е юноша на "сините" и внук на легендарния халф Тодор Барзов, но от 2015 г. е част от "Славия", след като семейството му плаща 37 000 лв. на "Левски".

"Със сигурност тези футболисти, които са минали през "Левски", по една или друга причина не са оценени. При тях желанието за показност и изява на терена им дава по-голямо самочувствие и те се раздават повече. Добър приятел съм с Георги Йомов и се радвам, че отбеляза този гол. Не се чувстваме палачи, просто "Славия" е "черната овца" на "Левски". Явно се явяваме техен препъни камък", заяви стражът.

Снимка: Lap.bg

"След финала дъщеря ми ме попита кога ще й дам медала. Обясних й, че когато се прибера на следващия ден, медалът ще бъде на врата й. Детето ме чакаше усмихнато на вратата. Попита дали не съм го забравил. Казах й, че няма как да го забравя, защото е за нея. Със сълзи на очите го сложих на нейното вратле", разкри Петков.

"Играл съм в "Левски" със сърцето и душата си, както в момента го правя в "Славия". Феновете са на стадиона, за да подкрепят отбора и да провокират играчите. На мен това не ми пречи. Лошо е, когато спрат да ме освиркват. Тогава Гошо Петков не може да играе. Освиркванията ме амбицират", добави вратарят.

Относно скандала с двете малки момчета, които бяха на пистата на "Васил Левски" с изрисувани със свастики тела, той каза:

"Не го приемам. Не знам кой нормален човек си е пуснал така детето на стадиона, обрисувано с тези свастики. Това не е нормално, трябва да има някакво отношение спрямо тези деца, защото е показност през цяла България и другите деца гледат от него."

Снимка: Lap.bg

"Знакът с мустака се появи след мача, в който "Левски" загуби титлата (б.ред. - 2013 г.). Този жест беше насочен единствено към президента на "Левски" заради отношението, което не заслужавах, когато ме освободиха. Не исках да нараня феновете на "Левски".

"Ако съм жив и здрав и нямам контузии, съм готов да помагам на "Славия" във всеки един момент. Разбрал съм се с г-н Стефанов да остана още една година като футболист на "Славия". Ще видим какво ще стане занапред", добави вратарят.