„Случи се така, че ние мислехме, че на 10 ноември е паднал комунизмът с мирни средства. Оказа се, че всъщност той въобще не е паднал, ако погледнем политиката на Владимир Путин. Той е отложен с 30 години. Сега тепърва ще трябва да пада и ние трябва да вземем страна в тази важна битка“, каза медийният експерт Георги Лозанов.

Според него много хора у нас са забравили какво зло е комунизмът.

„Не си дадохме сметка, че това, което се случва в Украйна е в резултат на това, че бившият Съветски съюз имаше очакване да се интегрира към демократичния свят. Сега 30 г. по-нататък се оказа, че ни най-малко няма намерение да се интегрира“, каза Лозанов.

Той допълни, че една държава може да се познае дали е тоталитарна, ако в нея има пропаганда. „Журналистиката ти дава шанс сам да избереш, тя те информира. Но върви огромна пропагандна битка, която наричаме хибридна война. Войната е хибридна, защото е износ на пропаганда и корупция“, каза Лозанов.

Относно последната класация на Репоретри без граници, Георги Лозанов коментира, че е добре, че сме се изкачили напред в класацията. „Ние падаме надолу когато журналистиката създава комфорт на управляващите“, каза още той.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!