Имаме недоволство от начина, по който функционира коалицията. Не се спазват някои разпоредби на коалиционното споразумение, доста скърца.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ ген. Атанас Атанасов, зам.-председател на НС и съпредседател на „Демократична България“.

„Във вторник съм свикал заседание на националното ръководство на партията. Ще обсъдим детайлно отношенията ни в коалицията и най-вероятно ще поискаме среща с ръководството на мандатоносителя в лицето на премиера и вицепремиера, защото трябва да бъдат изгладени някои проблеми“, добави той.

Атанасов обаче подчерта, че това не означава, че "Демократична България" търси пътища да сваля правителството.

"Напротив, смятаме, че трябва да се предприемат всички действия в настоящата ситуация да бъде укрепена властта", заяви той.

Той добави, че решението (б.р. за предоставяне на военно-техническа помощ на Украйна) не е това, което от „Демократична България“ са искали.

„Ние искаме много по-широк мандат на правителството да му се развържат ръцете да действа, за да може България да подкрепи с всичко, което може Украйна. Питайте БСП от какво се страхуваха да отидат в Украйна, при условие, че гласуваха подкрепа за Украйна. Това, което се съдържа в решението на парламента, беше поискано от Зеленски и ръководството на украинската държава“, каза още съпредседателят на „Демократична България“.

Атанасов обясни, че точките от решението са обсъдени по време на срещата между украинския президент и българската делегация, която посети страната преди дни.

Атанасов заяви, че твърдението, че България продължава да купува газ от Русия е спекулация на ГЕРБ.

„Ценово ще се справим, дори след юли може да очакваме намаление цените на газа за потребителите“, заяви той.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!