Некролозите срещу адвокат Ирен Савова са недопустим акт. Има подготвена декларация, че нито един български адвокат не може да бъде стресиран, принуждаван и подлаган на такива изпитания, свързани с професията. Това трябва да бъде осъдено и да не се допуска. Това е форма на заплаха. „Ако защитникът не може да бъде защитен, представете си как той ще защитава“, допълни тя в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Така адвокат Валя Гигова, адвокат и член на Висшия адвокатски съвет, коментира казуса с некролозите, които бяха разлепени около кантората на адвокат Ирен Савова и около нейния дом.

Кантората на Савова и Гигова са опоненти по делата за царските имоти. Според нея този акт вероятно е сплашване заради някое дело, с което конкурентката й се е заела.

По повод отговора на новия вицепремиер Марияна Николова за това дали тя е член на Софийската градска колегия, адвокатката каза, че е направена проверка, която показала, че вицепремиерът е била адвокат от април 2002 г. до 22 ноември 2004 г. по регистрите на Софийската градска колегия. Гигова обясни, че не знае дали Марияна Николова е практикувала професията си.

Адвокатката говори и по темата за обезщетенията към близките при смърт на пътя, трябва ли да има таван след решението на ВКС и разширява ли се кръгът на хората, които могат да получат максималния размер или това тълкувателно решение е грешно разбрано.

„С това тълкувателно дело ВКС каза: оттук насетне, а не назад във времето, както неправилно се интерпретира, тоест от 21 юни правилото на ограничение преди въведено с актове на съда не важи“, отбеляза адвокат Валя Гигова.

Според нея това, че са предявени искове, защото изтича според тях  5-додишен давностен срок, не означава, че ще бъдат уважени.