Фестивалът A to JazZ започва днес и ще продължи до 3 юли с най-силното си издание до момента. Фестивалът се провежда в столичния Южен парк 2.

„Довечера започваме най-големия фестивал за градска култура и музика, а тази година имаме много сериозно надграждане с нашите новости. Посетителите могат да видят нашата нова арт зона и страшно много изненади във фестивалния парк“, каза в "Тази сутрин" Петър Димитров, директор и основател на фестивала.

Във всеки от трите дни посетителите на фестивала ще се радват на световноизвестни музиканти. След фестивалните вечери идват фестивалните нощи, когато всички музиканти се съберат, за да си направят едно своеобразно надсвирване. Сутрините пък започват с музикална йога и с детски музикални работилници.

„Това, което може да видите на фестивала е колко голям и красив е той. Нашият арт базар е с най-различни изложители на различен тип изкуства. Също така бих казал, че поддържаме висока коктейлна култура“, каза още Петър Димитров. 

 

bTV е медиен партньор, като в следващите дни на фестивала ще се появи и символът на кампанията „Да изчистим България заедно“ – Зеленко.