Феновете искат да придобият акциите на Константин Папазов, стана ясно от гостуването на председателя на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян в предаването "Тази сутрин" по bTV.

На пресконференция преди два дни новият мажоритарен собственик Наско Сираков обяви, че ще предостави 35% от акциите на баскетболния треньор, а останалите 51% ще останат в него.

"Левски" трябва да има прозрачност на всяко ниво. Към Наско Сираков доверието беше декларирано многократно. От него зависи да го оправдае и той разполага с нужните инструменти", коментира един от лидерите на организираните привърженици на "сините".

Снимка: Lap.bg

"С тези 35% от акциите Тити е противопоставен на всички останали, които се борихме да стигнем дотук. Да не говорим за разнобой, ние трябва да останем единни".

Преди ден при гостуването си в "Тази сутрин" Папазов обяви, че няма нужда от акциите и е готов да ги даде на всеки по-сериозен инвеститор с идеи за развитието на "Левски".

"Тити, кой е по-сериозен инвеститор от привържениците?", попита Хиндлиян и продължи - "Привържениците показаха, че могат да управляват. Благодарение на 10% от акциите, които са при феновете, имахме възможност да стигнем дотук", категоричен е той.

"Жонглирането с акциите на "Левски" трябва да престане. Не става въпрос дали могат да бъдат купени от феновете. Но само феновете са непреходни."

Според Хиндлиян, ако се появи български инвеститор, който да иска акциите, но впоследствие има проблеми с бизнеса си, клубът отново ще изпадне в кризата, от която се опитва да се измъкне.

"Да предположим, че утре ще се появи някой инвеститор или спонсор, ние ще му дадем тези 35%. Утре той ще има проблеми с бизнеса си, ще хукне някъде и какво правим? В момента се оказва, че "Левски" има задължения към "НОВЕ Холдинг" и Националната лотария. Важно е да се изясни как стоят нещата. В една от срещите с г-н Божков беше обявено от него, Попов и Ганев, че има записани заеми. Те бяха обяснени с финансовия феърплей, защото един клуб не може да бъде управляван изцяло от дарения."

"Според г-н Тодор Батков, който има много адекватно поведение, дългът към втория строител на "А" Сектор – "Автомагистрали Черно море", е цедиран от "НОВЕ Холдинг". Ако там има някакви процедури по несъстоятелност, ще има нови проблеми. Защото не е само селският футбол, който "Левски" играе."

Снимка: Lap.bg

"В Пловдив "Левски" игра селски футбол. Аз го казвам с огорчение, но това са самите факти. "Левски" плаща заплати на футболисти около 700-800 хиляди лева на месец. "Локомотив" плаща около 200 хиляди. Това е 4 пъти разлика. "Левски" има 20 млн. бюджет за миналата година. "Локомотив" има около 4 млн. бюджет за миналата година.", каза още Хиндлиян.

Вчера от "Левски" обявиха, че преговарят с треньора Петър Хубчев за прекратяване на договора му. До края на сезона отборът ще бъде воден от Георги Тодоров.