Изключителна жестокост към животно – куче беше изхвърлено от стопанина си през балкона на 6-ия етаж на жилищна кооперация. Сигнала подават от организацията „Дог Хелп“.

В момента Бари, както се казва кучето, се намира във ветеринарна клиника, а прокуратурата започна досъдебно производство за жестокост към домашен любимец. Ако бъде признат за виновен го грози затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв.

Снимка: btvnovinite.bg

Глобата за собственика на животното обаче бледнее пред травмите, които е получил Бари – кръвоизлив в коремната кухина, гръдна травма и травма на гръбначния стълб.

Бил е докаран в клиниката в безпомощно състояние, разказа д-р Калоян Войчев. Първите 48 часа са критични, но лекарите успяват да се справят.

„След като направихме прегледа, след като той се възстанови, установихме, че той няма чувствителност в задните крайници. И в момента това основният проблем, защото абсолютно всички други неща успяхме да овладеем“, обясни Войчев.

Т.е. – шансовете в следващите 72 часа Бари да проходи и да контролира уриниране и дефекация са много малки. Животното е получило тежка травма на гръбначния мозък.

Все пак в клиниката не губят надежда. А междувременно от „Дог Хелп“ отриха дарителска сметка за Бари. Можете да видите подробности тук.