Емил Йовев от Варна през последните 11 години е посрещнал изгрева на морския бряг близо 4000 пъти. Почти няма ден, независимо от сезона, в който той да не е на брега, когато слънцето се покаже на хоризонта.

Снимка: btvnovinite.bg

Ако искате да срещнете Емил Йовев, то просто трябва да сте на морския бряг във Варна около 5 сутринта. Не само на "Джулай морнинг", а във всеки ден от годината. 

Снимка: btvnovinite.bg

"Винаги има разлика. Никога изгрева не е един и същ. Лятото е по-скучно, защото няма облаци, слънцето е силно. Ей сега, още няколко минути и вече не става за снимка", споделя Емил. 

Снимка: btvnovinite.bg

Започва всичко като на шега през 2009 г., когато приятел му подарява малък фотоапарат. 

Макар досега да е направил хиляди снимки е категоричен, че не е фотограф. Не приема дори да бъде наричан "любител фотограф". 

Снимка: btvnovinite.bg

Голяма част от живота на Емил е свързана с морето. За това не крие, че го обича. 

"27 години бях моряк, гледах брега от морето. Сега гледам морето от брега", казва Емил. 

И носталгия по морето обаче не е това, което го води всяка сутрин на брега. Нито пък получава доходи от снимките. 

"Ами то е нещо като мисия вече. Хората чакат да им кажа "Добро утро" с тази снимка. Някой път пропускам и питат във "Фейсбук" какво става, болен ли съм, здрав ли съм“, казва още Емил.

Снимка: btvnovinite.bg

Когато постигне сполучлив кадър потегля към дома. До следващата сутрин, когато отново ще бъде на брега, за да направи снимка, с която да каже на всички "Добро утро".