„България е чудесна държава, защото в нея непрекъснато се случват чудеса. Когато се говори за ротиращи се министър-председатели нещо са се объркали, не са разбрали като са чели Конституцията. Ще има ротиращи се правителства, а не ротиращи се министър-председатели. Такова нещо не може да стане“, обясни конституционалистът Пламен Киров.

Той допълни, че оставката на министър-председателя влече след себе си оставката на цялото правителство, което означава, че ще се формира процедурата за формиране на ново правителство и избор на министър-председател.

Припомняме, че вчера ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обявиха план за ротационно управление с втория мандат.

„Имам спомени, че някои хора говореха: „Ние никога, под никаква форма няма да направим правителство с ГЕРБ, подкрепено от ГЕРБ, и в един момент това се случи. Някой пък беше арестуван – и това трябва да се забрави“, заяви пиарът Нидал Алгафари.

Според социолога Андрей Райчев Бойко Борисов е имал една единствена цел и я е постигнал, а именно да излезе от изолация.

„Този, който го арестува, му каза: „Ела, сега да направим правителство“, добави Райчев.

Политологът доцент Петър Чолаков заяви, че политическата практика ясно показва какво става, когато оставиш принципите си настрани.

Целият разговор вижте във видеото.