Джип помете паркирани коли в центъра на Панагюрище и се вряза във витрина на магазин. Това стана миналата нощ. Следи от инцидента все още личат на местопроизшествието. 

Инцидентът е станал два часа след полунощ. Вероятно джипът не е успял да вземе завоя, ударил е няколко паркирани автомобила, качил се е на тротоара, след което рязко е завил и се е врязал в магазин. 

Снимка: btvnovinite.bg

За щастие автомобилът не е паднал в канала до улицата. Няма и пострадали пешеходци.

Водачът обаче е избягал. Започнало е издирване. Колата е намерена – изоставена е извън града и докарана на паркинга на полицията.

Според източници на bTV тя е собственост ва 21-годишния Иван Белишки, който е син на кмета на Панагюрище. Той все още се издирва.

Потърсихме градоначалника Никола Бeлишки за коментар. Той потвърди, че синът му е участвал в инцидента, но не се укрива. 

Снимка: btvnovinite.bg

„В тази ужасна ситуация най-важното е, че няма пострадали. Колата е на сина ми, той е шофирал. Не знам къде е, според мен не се укрива – просто емоционалното му състояние не позволява да преодолее този страх и напрежение“, каза бащата на шофьора.

Това не е първи сблъсък на младежа със закона. Преди две години той беше задържан и обвинен за търговия с културно-исторически ценности. 

По-късно вечерта bTV успя да се свърже с Иван Белишки. Той заяви, че действително е напуснал местопроизшествието, тъй като е бил в шок. Според него причината за инцидента е в гумата му, която е била лепена. Взел е завоя с не повече от 50 км/ч, не е употребил алкохол или наркотици. 

Днес е призован в полицията, за да даде показания.