Ефективна присъда до 3 години извън глобата до 5 хил. лв. може да получи 32-годишния Ангелин, измъчвал куче по особено жесток начин, ако вината му бъде доказана в съда.

На видеоклип, публикуван в социалните мрежи, се вижда как мъжът хвърля животното, натиска го и пълни устата му с пясък. Вчера Ангелин беше задържан от полицията.

Очаква се днес той да бъде пуснат на свобода, с мярка парична гаранция. 

Снимка: btvnovinite.bg

За „Тази сутрин” Христо Петров от РУ-Казанлък обясни, че арестуваният е разказал подробно къде и кога се е случило събитието.

Освен това е познат на органите на реда за други престъпления. По думите на Петров той е изтърпявал наказанията си.

Той подчерта, че от други публикации в интернет има сигнали за жестокост към други животни от страна на Ангелин. По случая не е установено той да е употребявал алкохол.

Петров обясни, че вероятна причина за жестокостта е това, че извършителят е бил ухапан от кучето по време на игра с него.

Ивелина Недкова от организацията „Енимъл Хоуп” в Казанлък изтъкна, че подобни случаи продължават, защото няма ефективни присъди върху извършителите.

Снимка: btvnovinite.bg

Други хора твърдят, че иззетото вчера куче, което беше прегледано от ветеринари, не е същото от клипа в социалните мрежи. От снощи в социалните мрежи това е най-коментираната тема.

Прокуратурата е назначила и ветеринарно-медицинска експертиза, която трябва да установи по безспорен начин дали животното от клипа е същото.