Единствената общинска поликлиника в южната част на Варна е заплашена от затваряне. Причината - нуждата от спешен ремонт на сградата в „Аспарухово“, тъй като тя не отговаря на изискванията.

„Проблемът от години. Сградата е много стара. За 151 хил. лева извършихме ремонт на покрива. Последното предписание по цени от 2023 година е за 650 хил. лева. Обърнал съм се към Общинския съвет. Трябва да бъде представен план за ремонтите“, обясни д-р Людмил Цветков, управител на ДКЦ-2 "Св. Иван Рилски".

Снимка: bTV

Ремонтът ще обхваща цялата сграда – стени, подове и прозорци.

„Ремонтирани са с пари на центъра отделни кабинети. Изпълнени са изискванията за нови компютърни конфигурации. РЗИ са съгласни за отсрочка, ако бъде представен работен план. Надявам се Общинският съвет да вземе решение. Аз съм предложил план за първия етаж. Гаранции за ремонта на сградата може да бъдат дадени само след гласуването в Общинския съвет“, уточни д-р Цветков.

Снимка: bTV

„Общината не е абдикирала и държи това ДКЦ да съществува. Трябва да видим като подобрим условията каква дейност ще поддържа това ДКЦ. Дали ще бъде развита физиотерапията, защото в кв. „Аспарухово“ такава няма“, коментира проф. Анелия Клисарова, председател на ПК „Здравеопазване“ в Общинския съвет на Варна.