Джейми Рашед е един от участниците в „Гласът на България“, който оцеля в нокаутите и стигна до полуфиналите. Той е част от отбора на Любо Киров.

Джейми започва музикалния си път от Вокално-театрална формация „Врабчета“. От там идва не само любовта му към музиката, но среща и любовта на живота – дамата на сърцето му Рени. Двамата са заедно още от ранна тийнейджърска възраст и имат две момченца.

„Израснал съм на сцената и я усещам като втори дом. За мен това е супер комфортно място, на което нямам търпение да изляза“, сподели Джейми в „Тази сутрин“.

Той е вокал и на рок бандата Caliberty. Съвсем скоро момчетата пуснаха нова песен заедно с видеоклип към нея - Back'N'Forth.

„Caliberty е другата ми любов. Това е проектът, в който влагаме цялата си любов, сърце и душа с момчетата“, разказа Джейми.

Бандата е използвала времето около пандемията да се съсредоточи изцяло върху нов албум, който е почти готов. Зад гърба си имат три песни с клипове към тях.

Джейми Рашед сподели още, че не приема останалите участници в „Гласът на България“ като конкуренция. Според него нивото тази година е много високо и признава, че няма да му е лесно да спечели формата.

„Този сезон е просто нещо чудовищно“, казва певецът.

На въпрос какво го е вдъхновило да се включи в „Гласът на България“ той сподели, че на първо място това е да помогне за популяризирането на Caliberty, както и да покаже на какво е способна българската рок сцена. Не на последно място - за да се забавлява.

По образование и професия Джейми Рашед е рехабилитатор. Седем години е работил в „Пирогов“.

„Това е моята професия и я обичам много. Не ми остава много време да я практикувам, но все пак го правя. В момента се занимавам с клинични проучвания, но не съм загърбил работата с пациенти. Това е много специална тръпка“, разказва Джейми Рашед.

И допълва, че работата като рехабилитатор му помага много за сваляне на егото.

„Когато помагаш на хора, егото ти трябва да е по-ниско от тревата, докато си на сцената е обратното. Много добре се балансират двете неща“, разказва той.