Двегодишно дете подкара колата на баща си и се блъсна в заведение, пълно с хора. По чудо пострадали няма. Случаят е от монтанското село Мърчево.

За инцидента се разбира едва след публикуването на клип в социалните мрежи. Той се е случил преди повече от две седмици, но никой от жителите на селото не е подал сигнал.

Веднага след публикуването му в интернет, полицията отива на място.

Сутрин – работен ден в началото на април. Пред заведение в центъра на Мърчево са се струпали хора, когато към тях идва кола.

Снимка: bTV

Автомобилът помита масите в заведението. За щастие насядалите около тях успяват да станат навреме. После колата спира. Зад волана е двегодишно момче.

Свидетелите на инцидента защитиха бащата. Според тях „благодарение на Бог никой не е пострадал“. Хората разказват, че детето е било на задната седалка, но се е покатерило и е седнало отпред. „Кой ще си пусне детето отпред и да има достъп до на ключовете, това трябва да е ненормален човек“, коментира още жител на селото.
bTV се свърза с бащата на детето по телефона.

Снимка: bTV

„Отидох до магазина и детето беше с мен, ама понеже беше заспало, затова не го свалих от колата. Видях един приятел и сме се заговорили – за не повече от една-две минути. Детето се е събудило, преминало е отпред и просто е завъртяло ключа“, разказва Живко Маргаритов.

Бащата подлежи на санкция по Закона за движение по пътищата за това, че е оставил автомобила си без надзор, съобщиха за bTV от полицията. По случая е образувана преписка.