„Моето лично мнение е, че борбата с корупцията е по-важна от правителството на ГЕРБ“. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ Александър Дунчев от „Продължаваме промяната“ (ПП), който ще е депутат в 48-ото Народно събрание.

Той обяви, че Националният съвет на партията вече е взел решение дали ще участва в правителство с ГЕРБ. То обаче ще бъде обявено на брифинг в 11 ч. от съпредседателите на ПП Асен Василев и Кирил Петков.

Александър Дунчев уточни, че решението отговаря на очакванията на избирателите, които са подкрепили на предсрочните изобри политическата формация.

Александър Дунчев изрази надежда да има редовно правителство, тъй като служебния кабинет „си е изиграл картите“ с уволнението на проф. Христо Даскалов от поста директор на БАБХ.

Продължаваме промяната“ ще се бори истински за борба с корупцията - дали в правителство, дали като опозиция няма никакво значение“, заяви Дунчев.

Според бившия и бъдещ депутат на ПП не е редно всички партии да „се трупат“ в дясното пространство, а в неговата партия са по-скоро центристки настроени.

Ако вторият мандат дойде при „Продължаваме промяната“, те ще преговарят с всички партии, които имат същите принципи като тях – държавата да се освободи корупцията от държавата, обяви Дунчев. Съпротивата е брутална на всички нива, допълни той.

Гледайте цялото интервю във видеото!