Не се обмисля въвеждане на вечерен час в София като мярка срещу разпространението на коронавируса. Това обяви зам.-кметът по финансите на столицата Дончо Барбалов в интервю за предаването „Тази сутрин“.

„Основната причина за затваряне на нощните заведения е това, че София попадна в така нар. червена зона. Ако излезем от нея, може да говорим за отваряне на нощните заведения. Всъщност това, което няма да работи следващите 14 дни, са пианоклубовете, дискотеките и баровете. Ресторантите продължават да работят, съобразно изискванията в епидемична обстановка“, уточни той.

Барбалов напомни, че е възможно общината да препоръча учениците от гимназиален клас да преминат на онлайн обучение, ако заболеваемостта от коронавирус в столицата продължава да нараства. Тези ученици са с повече социални контакти и технически са по-подготвени да учат дистанционно, обясни зам.-кметът.

Той увери, че не се обмисля вдигане на данъците в София въпреки дупките, породени от COVID кризата.

С последната актуализация на бюджета на Столичния градски транспорт, който най-много пострада от пандемията, са отпуснати допълнително 4,6 млн. лв., каза още зам.-кметът по финанси.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!