Целта на акциите срещу т. нар. олигарси е да хвърлим на гладното население няколко такива, които парадират с богатството си, да ни подхвърлят едни хора като парче месо на изгладнели лъвове и да ни кажат, че трябва да се задоволим с това.

Това каза в предаването „Тази сутрин” лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева по повод арестите на семейство Арабаджиеви и на семейство Баневи (Дончева е адвокат на Евгения Банова).

„От няколко месеца насам тече един процес на гонка на олигарси, така наречени. Това повече прилича на механизъм за преразпределение на отдавна раздадено имущество между лицата, които са го раздали”, обяви Дончева.

По думите ѝ критериите на обвинението за „организирана престъпна група” са станали твърде занижени и това се прави, за да бъде вкарано делото в специализирания наказателен съд.

Дончева коментира и намерението на управляващите да опростят 8 млн. лв. дълг на Главното мюфтийство. По думите ѝ е свързано с желанието на ГЕРБ да се задържи на власт като осигури кворум в парламента с подкрепата на ДПС.

Вижте цялото интервю във видеото!