Седмица преди Великден пожар изпепели дома на майка и син в мездренското село Елисейна.

Не остана нищо, душата и сърцето ми изгоряха на момента, не знаех къде да отида, не знаех какво да правя, страшна мъка, голяма празнота, споделя майката Росица Стоянова.

Лошото дошло на Цветница. Едновременно с нея бил и първи април и Росица, която не си била вкъщи, помислила, че всичко е шега. Но огънят  изпепелил всичко. Включително личните документи на  18-годишния абитуриент Тихомир и спестените с труд пари за бала.

Майка и син остават само с дрехите на гърба си.

И преди едва връзвали двата края със 150 лева помощи и детски, но без дом съвсем се отчаяли. Нещастието им  трогна мнозина.

Със съдействието на Националното сдружение на сираците младежът бе облечен за бала. В разкритата от Община Мездра сметка на името на семейството за рекордно кратко време постъпиха средства, с които бе закупена къща в съседство.

„Не вярвах, че толкова много хора ще ни помогнат и за толкова кратко време ще се оправят нещата. Дариха ни всичко, което е нужно за него, и продължаваме напред”, казва майката Росица.

Десетки хора и фирми предоставиха храна, дрехи и обзавеждане за дома. Помогнаха и от училището на Тихомир в съседното село Зверино.

От няколко месеца момчето работи в системата на железниците и мечтае да стане машинист на дизелови локомотиви. Настолно четиво му е Наредба 58. 

„Уча много, знам я почти цялата наизуст и се надявам да успея”, споделя Тихомир. 

А стореното за тях добро майка и син казват, че няма да забравят никога.

Те са благодарни на всичките си благодетели, познати и непознати, подали им ръка в най-тежкия момент от живота им.