В сряда в „Тази сутрин“ депутатът от „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев изрази съмнения, че край селата Горно Дряново и Розовец има масова незаконна сеч и нагласена продажба на дървесина.

Думите му провокираха много въпроси. Отговорите „Тази сутрин“ потърси от директора на Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) инженер Дамян Дамянов.

„Категорично трябва да заявя, че в обектите, които са проверени, данните, които са изнесени - няма незаконна сеч. Това е първо. Второ, в самата вододайна зона в момента въобще няма сеч, така че фактите не отговарят на реалността“, заяви Дамянов.

„Имаше планувана сеч, която след реакцията на местното население беше временно спряна. Бяха извършени четири проверки. След намесата на Министерство на земеделието сечта беше окончателно спряна отменена. Договорите бяха прекратени, така че в момента във вододайната зона на Горно Дряново няма сеч“, категоричен е директорът на Югозападното държавно предприятие.

„Кадрите, които са показани, са в обекти, в които през 2019 г. ранна пролет, края на зимата имаше снеголом над 150 000 кубика. Това е обект, който е маркиран и редовна сеч и принудителна се вследствие на снеголома“, каза Дамянов.

Той е категоричен, че никой не е подлагал на натоиск нито него, нито служителите му, а приказките за „нагалсени фирми и търгове“ не са такива, каквито се представят.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!