Протест пред съда в Пловдив на близките на убитото на пешеходна пътека 7-годишно момиченце в Пазарджишкото село Братаница.

Владимир Панайотов, който сгази детето на пешеходна пътека в селото през лятото на 2021 година, получи 4 години затвор от съда в Пазарджик в началото на годината.

Той се призна за виновен и така наказанието му беше намалено с една трета. В Апелативния съд в града днес бе насрочено ново заседание по делото, тъй като полицаят обжалва присъдата си.

Родителите на момиченцето също обжалват, тъй като не са доволни от присъдата.

„Стават 2 години и 9 месеца, откакто детето ми е в гробищата. 2 години и 9 месеца не можем да го осъдим. Няма резултат. Ще се борим, за да получи ефективна максимална присъда“, каза Марин Стоименов, баща на прегазеното 7-годишно момиче.

Съдът в Пловдив ще се произнесе в едномесечен срок по делото за полицая, който сгази и уби на място 7-годишната Моника.

В залата заяви, че съжалява и поиска условна присъда.

Прокуратурата и родителите на Моника настояват наказанието да е ефективно.

„Получи условна присъда. Ние обжалвахме. После бяхме в съда в София. Делото беше върнато обратно в Пазарджик заради пропуски. Сега получи 4 години, които и той, и ние обжалваме“, допълни бащата на прегазеното дете. 

„Всички знаем, че няма да върнем дъщеря ми. Искаме да спасим други – хората да не бъдат убивани, а да няма осъдени. Шофьорите да си вземат поука и да карат по-внимателно“, каза още Стоименов.