13-годишно дете е в болница с опасност за живота след катастрофа във врачанското село Бутан. То се е возило на мотор, управляван от непълнолетно момиче, което е самокатастрофирало.

Същото момиче преди година е било заловено в момента на нарушение и е получило акт за деянието си. То продължава да шофира без книжка и без да има навършените за целта години. Двете приятелки обаче се качват на мотора и едната попада в болница след инцидент на черен път в селото.

„Инцидентът е станал в 23:30 часа. Десет минути преди това автопатрул от Козлодуй извършва рутинна обиколка на село Бутан. Колегите забелязват на едно кръстовище в далечината мотоциклет, който се движи с висока скорост“, разказа инспектор Евгени Шереметов от „Пътен контрол“ към РУ на МВР в Козлодуй.

Автопатрулът тръгва след мотоциклета, но не го преследва. На излизане от селото униформените пускат светлинен сигнал, за да покаже на момичета, че това е полицейски автомобил и те трябва да спрат. Моторът обаче продължава да се движи с висока скорост и изчезва от погледа на полицаите.

„Когато колегите пристигат на място, те установяват, че мотоциклетът е изправен на стойка, едно от момичетата седи право до него, а другото – лежи на земята. Викат линейка и оказват помощ на пострадалото 13-годишно дете“, разказа още инспектор Евгени Шереметов.

Той е категоричен, че случилото се е чиста безотговорност от страна на родителите на тези две момичета.