Дете на 1 година се оказа в "Пирогов" след пътуване с такси. Инцидентът е станал при рязко спиране на шофьора. Детето е със сцепена буза и охлузвания.

В "Тази сутрин" майката разказа, че поръчала такси на 7 септември, но след като се качила в него, забелязала, че избраният от шофьора маршрут е обходен.

„Попитах съвсем спокойно защо го е избрал, но той не отговори нищо. Няколко пъти се опитах да комуникирам с него, но не получавах никакъв отговор", разказа Елена.

Жената се уплашила от неадекватното поведение на шофьора, при което решила да снима визитната му картичка и да се обади на съответната фирма. Докато разговаряла с представител на компанията, шофьорът рязко спрял, при което детето ударило лицето си в преградата между двете седалки.

Според версията на шофьора при завой внезапно на пътя изскочили пешеходци и това наложило да спре рязко. Твърди, че в този момент детето било изправено на задната седалка, при което залитнало и паднало.

От транспортната компания коментираха, че мъжът е извикан незабавно след инцидента, като е с последно предупреждение за отнемане на лиценза.

Майката допуска, че може да има вина за реакцията си, но се уплашила за детето си. Категорична е, че ще продължи да търси правата си.