Ще предложим състав и структура на ново правителство, чиито членове ще имат готовност да се заемат веднага с предизвикателствата, пред които е изправена страната. Готови сме да протегнем ръка към политическите си опоненти.

Това каза Десислава Атанасова при официалното изявление на ГЕРБ в първия работен ден на 45-ия парламент. 

"Безвремието на един служебен кабинет ще бъде платено от всички български граждани“, допълни тя.

"Ще предложим кабинет, който от ден първи може да заработи на същите високи обороти, които поддържа и сегашното правителството", каза Атанасова. 

Тя призова от „Има такъв народ“ да нарушат мълчанието си.

„Ако нашето предложение за кабинет не бъде подкрепено, отговорността за стабилността и развитието на страната ще бъде поета от втората партия - тази на Станислав Трифонов, и може би от останалите формации, които се провъзгласиха за носители на промяната. Точно тук е време мълчанието да бъде нарушено и зрителите на шоуто да се запознаят с краткосрочните и дългосрочните управленски намерения на втората политическа сила, да видят управленски екип, да чуят нещо извън обичайните лозунги, подвиквания заклинания“, каза тя.

Атанасова припомни, че победата е на партията й.

"Победителят е само един и това е ГЕРБ и е редно да го признаете. Ще използвам момента да ви припомня - партията ни спечели 5-ти пореден парламентарен вот и 14-та изборна победа. Победителят се поздравява не само от възпитанието и културата, но и от политически опит. За нас е ясно, че дългогодишните управления уморяват, суверенът все о ще ни поставя категорично на първо място", каза още депутатът от ГЕРБ.

Атанасова наблегна на политическия опит и нуждата от действия.

"Ние сме изправени пред здравни, икономически и социални предизвикателства. От позицията на хора с по-голям опит, ще ви кажем, че една криза не може да се управлява само с говорене. Една криза се управлява с действия и с вземане на решения. Често пъти най-наложителните и най-правилните решения са непопулярни. На отминалите парламентарни избори 837 707 български граждани гласуваха за ГЕРБ. Нито една от присъстващите в 45-ото Народно събрание не се доближава до този резултат", каза Атанасова.