Деси Добрева се подготвя за участие в голям концерт с джаз, фолклор, рок и поп в родния си град Варна на 15 юли. На 11 септември пък певицата ще провокира себе си, като на концерта в София за пръв път ще мине през нестинарски огън. 

"Майка ми е минавала няколко пъти, трябва и аз да покажа хъс и характер. Няма да репетирам преди това. Тя е направила първите си стъпки в огъня в 7. клас на един лагер. Знам, че човек трябва да е в специфично състояние, за да го направи. Няма да репетирам предварително, мисля, че музиката ще ми помогне", сподели в "Тази сутрин" певицата.

Преди огненото събитие Деси Добрева ще напълни сцената на Летния театър във Варна.

"Винаги съм искала да пея там, защото за мен това е най-красивата сцена. Радвам се, че мога да допринеса с нещо за културния живот на Варна. На сцената ще сме над 70 души, сред които танцьорите от формация "Гераци", ансамбъл "Добруджа", детски хор и др.", разказа Деси Добрева. 

Певицата поддържа добрата си форма с много спорт. По време на някои от тренировките всички от екипа ѝ дори пеят народни песни.  

Наскоро тя издаде и кулинарната книга. Признава, че най-много обича да приготвя сурови десерти, които всичките и приятели много харесват.

"Никога не съм пазила диета, не умея, но се храня здравословно. Човек трябва да хапва колкото му е нужно. Дънов казва, че ни е нужна шепичка. Хапвам колкото ми е вкусно", сподели певицата.

Като част от екипа на Слави Трифонов в миналото Деси Добрева коментира случващото се в политически план.

"Имам изключителни впечатления и спомени от целия екип. Едва ли някой е гласувал за Слави, защото си е мислел, че той и сценаристите ще оправят икономиката в България. Смятам, че хората разчитаха на това той да направи кабинет от специалисти. Силно се надявам това да се случи", каза Добрева.

Личните ѝ впечатления за него като човек е, че може да ръководи и да работи в екип.