"Осъдих Елена Йончева заради това, че твърди, че съм извършил престъпление, както и за уронването на доброто ми име и дискредитирането ми в обществото", обясни в „Тази сутрин“ Делян Добрев, областен координатор на ГЕРБ в Хасково.

Бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма заведе дело срещу Елена Йончева през октомври 2017 г.

"Спорът е в това, че тя се опитва да припише извършването на престъпление. Тя твърдеше, че има схема за източване на средства", посочи още Добрев.

„Моите близки напуснаха общината десетина дни преди скандала с Елена Йончева. Те не бяха съгласни с политиката на кмета“, отбеляза той.

„Почувствах се реабилитиран още след резултатите на местните и европейските избори в Хасково", каза още Добрев.

Той обясни, че въпреки че Елена Йончева е била кандидат от Хасково, резултатите на изборите по това време са показали, че нейната партия губи два пъти повече от ГЕРБ.

"По никакъв начин не кадрувам никъде", заяви Делян Добрев, допълвайки, че се е отказал от политиката след кампанията срещу него, но е останал областен координатор на ГЕРБ в Хасково. 

„Занимавам се със семейния бизнес във фирмата на баща ми. Живея в апартамент по наем, който е на фирма,  собственост на майка ми. Наемът ми е 1200 лева“, посочи Добрев.

Той отбеляза, че още не е взел решение дали ще е кандидат за депутат от ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори.

„Не искам моето отсъствие да се отчете като бягане от отговорност“, каза той.