Трите деца, спасени от пожар във Велико Търново, са настанени в болница за наблюдение. Пожарът е пламнал вчера следобед в квартал "Чомаковци" – майката и децата са живеели в общинско жилище на последния етаж. Трите деца са били на балкона, откъснати от входната врата заради пламъците. Те сами са излезли на терасата, два пожарни екипа са се отзовали на сигнала на съседите и са пристигнали на мястото. 

Красимир Кръстев – директор на пожарната служба във Велико Търново, обясни, че пожарникарите са влезли в апартамента, дали са специални маски за дишане на децата и са ги извели. 

Той благодари на съседите, които веднага са подали сигнала за пожара и на Бърза помощ, които също пристигнали много скоро. На децата веднага е оказана медицинска помощ. 

Пожарът е бил силно развит, паднала е мазилката от тавана, обясни Красимир Кръстев.

Според съседите децата по цял ден са на площадката. По думите им те са ги виждали да остават сами, често викат полиция заради тях, защото са шумни и създават проблеми. 

Вече е установена връзка с майката на децата, тя се намира при тях в детското отделение на болницата във Велико Търново. Социалните служби са започнали проверка.