Отстранен съм заради казуса „Капитан Андреево“. Така отговори Христо Даскалов на служебния министър, след като беше уволнен като шеф на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

По-рано в „Тази сутрин“ Явор Гечев обясни, че отстраняването не е заради пункта и разкритията там. Темата бе повдигната преди време с разследване на репортера на bTV Марин Николов.

"Прави се всичко възможно тази фирма да се върне на българо-турската граница. Вече минаха два месеца и малко, така че нищо не се е придвижило към този момент на пункта. Така че като стане и като се реализира тази идея за вкарването на обекта като част от националната сигурност, тогава бих признал, че съм се объркал“, заяви Даскалов.

Той отрече да е уволнявал хора, както и поясни, че те са преместени в други отдели. Даскалов поясни и че има тормоз към хора, отправяни от страна на Христо Вълчанов.

"Трябва да ви кажа, че има сигнали за тормоз от страна на доктор Вълчанов върху някои служители, особено тези, които бяха лоялни към тази идея по отношение на „Капитан Андреево“ и това наложи всъщност аз да се върна. Аз съм подписал 3 заповеди“, добави Даскалов.

Какво още каза той - гледайте във видеото.