“Дъщерята на Милен Цветков - Калина, се възстановява трудно. Тя дори състрадаваше на подсъдимия Кристиан Николов. Калина Цветкова се тревожеше, че Кристиан е в абстинентно състояние в ареста, защото той е взимал наркотици”.

Това каза в "Тази сутрин" Надежда Ковачева, адвокат, който представлява дъщерята на Милен Цветков.

Тежката катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков, стана преди две години на връх Великден. Тогава Кристиан Николов помете колата на Цветков, докато беше спрял на червен светофар в столицата.

До месец ще стане ясна присъдата на Апелативния съд за смъртта на журналиста. Вчера пък стана ясно, че прокуратурата иска 15 години затвор за Николов, а защитата настояваше присъдата да се намали на по-малко от 9 години. 

“Прокуратурата е повдигнала най-тежкото обвинение за такова престъпление, което се наказва от 15 до 20 години затвор. Към момента присъдата на първоинстанционния съд е по-възможно най-лекия състав за причиняване на смърт по непредпазливост, където се предвижда от 5 до 15 години. Въпросът не опира до това точно какъв размер наказание трябва да се наложи в случая, защото прокуратурата поддържа към минимума на квалификацията, която е предявила като обвинение, ние поддържаме под средния размер от 10 до 20. За най-лекия състав причиняване на смърт при непредпазливост съдът е сложил наказание 9 години, при условие, че е предвидено наказание от 5 до 15 години, което означава някъде около средата”, каза Ковачева. 

Тя подчерта, че защитата на дъщерята на Милен Цветков иска по-тежка присъда, за да се създаде прецедент. 

За всичко останало по делото - гледайте във видеото.