„Продължаваме промяната“ не купуваме депутати. Народното събрание не е магазин“, каза министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер в „Тази сутрин“.

„Няма промяна в официалното положение. Онези депутати от ИТН, които се заявиха, това е официалната подкрепа. Още 6 гласа са ни необходими“, каза Лорер.

Той коментира, че останалите партии в НС се държат все едно депутатите са им собственост. „Те не са техни, ние си говорим с тези хора“, каза министърът.

По думите му управленската програма на кабинета „Василев“ е почти готова и скоро ще бъде публикувана за обществото, но в нея „няма изненади“. „Петък е близо, имаме на практика 48 часа да намерим подкрепата за кабинета“, каза Лорер.

На въпрос как ще коментира думите на Делян Добрев от ГЕРБ, че още една депутатка от „Възраждане“ ще се отцепи в полза на ПП, Лорер коментира, че партията се обръща към всички народни представители.

„Конкретна подкрепа не сме търсили от тази партия, но ако нейни депутати решат, че темите са важни за тези 6 месеца, те могат да подкрепят правителството“, каза министърът.

Повече вижте във видеото.