Стефан Данаилов се завръща на сцената само дни след инцидента, при който счупи тазобедрена става. Първото представление след претърпяната сериозна операция е тази вечер във Варна на постановката „Актрисата”.

„Това, което преживях, да не дава Господ никому да се случи. Като започнах да прохождам прилично си казах защо да спирам представленията. Адреналинът помага - усетя ли публиката, забравям за болката”, каза в „Тази сутрин” Стефан Данаилов.

„От болницата не бяха съгласни да играя, но подписах документ, че поемам отговорността  за решението си”, допълни той.

Стефан Данаилов каза още, че наблюдава внимателно процесите на политическата сцена.

„Двете дами, които ще се явят на състезанието за кмет на София, ще ги гледам по особен начин. Това са интересни и умни жени. Симпатизирам на Йорданка Фандъкова. Тя обаче е доста уморена, рутината също пречи. Това са недостатъци”, на мнение е Данаилов.

„Прави впечатление, че каквото и да се случи, минава покрай нея и все някой друг го е извършил. А цялата отговорност носи тя. Харесвам я, но винаги съм гласувал против нея и е ясно защо”, допълни той.

Относно Мая Манолова Данаилов коментира, че би било опасно „да не подкара по схемата Фандъкова-Борисов”. Според него тя трябва по свой начин да решава проблемите.

Стефан Данаилов направи и една забележка към нея.

„Плаша се от екзалтираните жени. Малко се страхувам от нейния инициативен комитет. Това са едни млади хора, които са много остри и напрягащи. А тя е много склонна да приеме това и да продължи по техния начин. Така че я съветвам да укроти тона”, каза Ламбо.

„Преди време й казах, че не става за президент. Сега най-отговорно казвам, че каквото и решение да вземе моята партия, аз съм „за” Мая Манолова да бъде кандидат за кмет на София”, заяви Стефан Данаилов.

Той посъветва да има повече женственост, мисъл и по-малко емоция в кампаниите на Фандъкова и Манолова.