"Ние можем да подкрепяме само националноотговорни политики, на този етап имаме заявеното желание на абсолютно всички партии, че ще се въведе еврото в България, а влизането в еврозоната е безалтернативно за България. Това е нещо, което ние няма как да подкрепим. Беше декларирано, че България трябва да засили ваксинирането. Даже човекът, който най-вероятно ще поеме поста министър-председател, каза, че лично ще се заеме с това нещо – също няма как да подкрепим такава политика".

Това заяви заместник-председателят на НС и ПП "Възраждане" Цончо Ганев в отговор на въпрос на bTV дали има възможност партията да подкрепи проектокабинета с мандатоносител "Продължаваме промяната".

"Много интересно е, че всички тези политики се подкрепят и са приветствани от ГЕРБ и ДПС и аз няма да се учудя, ако те ги подкрепят като правителство, защото те припокриват техните виждания", смята Ганев.

По думите му обаче има определени политики, зад които "Възраждане" би застанала в хода на управлението.

"Беше декларирано, че това правителство, което ще се сформира и мнозинството, което ще е в парламента, ще се бори да премахне търговския статут на болниците – ние това нещо ще го подкрепим, защото смятам, че е изключително важно да се прекрати политиката здравето да е търговия", каза той.

Ганев допълни, че партията ще застане и зад политики, свързани със справянето с демографската криза и децентрализацията в училищата.